Slik sjekker du nedbetalingsplanen på forbrukslånet

Slik sjekker du nedbetalingsplanen på forbrukslånet

Å ta opp et forbrukslån er svært enkelt, men å betale det ned igjen er ikke like enkelt. I alle fall ikke om man skal tro enkelte statistikker angående disse lånene. Men med en fast nedbetalingsplan som forteller deg hvor mye du er nødt til å betale hver eneste måned langt frem i tid, så bør det egentlig ikke være så komplisert. For renten forandrer seg sjeldent på et forbrukslån, slik at du har en ganske stor forutsigbarhet for hvor mye du må ut med i månedlige utgifter. Alt står i nedbetalingsplanen!

Kalkuler nedbetalingen før du søker om lån

Allerede før du i det hele tatt søker om lånet bør du gjøre en beregning på hvor mye du må ut med per måned dersom du tar opp det aktuelle lånet. Du trenger ingen komplett nedbetalingsplan for dette, for månedsbeløpene blir de samme. Alt du gjør er å bruke en lånekalkulator, der du plotter inn antall måneder nedbetalingen skal ta, størrelsen på lånet og hvilken rente du har på lånet. Dette får man sannsynligvis automatisk tilsendt fra banken dersom man søker om et forbrukslån.

Er beløpet skremmende høyt? I så fall er dette et tydelig tegn på at dette ikke er et lån du bør ta. Husk at månedsbeløpene ikke blir mindre med tiden – summen er den samme gjennom hele nedbetalingen. Derfor er det viktig å tenke at du skal klare å behandle lånet selv om økonomien kanskje skulle bli dårligere i nedbetalingsperioden.

Nedbetalingsplan får du av banken

Som regel når man tar opp et forbrukslån, så får man en nedbetalingsplan tilsendt av banken, der man ser innbetalingene termin for termin, og i hvilken måned og hvilket år man har betalt ned lånet. Mister man denne så kan man helt sikkert kontakte banken for å sjekke nedbetalingsplanen for forbrukslånet. Et annet alternativ er rett og slett å bruke månedsbeløpet for å regne ut hvor mange måneder du har igjen av nedbetalingen (restgjeld delt på månedsbeløpet vil gi deg antall måneder).

Husk – du kan innfri forbrukslånet når som helst!

Selv om nedbetalingsplanen utgjør grunnlaget for nedbetalingen av forbrukslånet, så er det ingen regel som sier at man må forholde seg til denne. Ifølge norsk lov kan du betale ned hele lånet akkurat når det måtte passe deg, så hvis du vet at du får en ekstra slant med feriepenger i år, så kan det lønne seg å betale ut lånet i stedet for å la det løpe i seks ekstra måneder. Da vil du spare mye penger i form av renter og gebyrer, og den totale lånekostnaden vil reduseres betraktelig.

Derfor kan det være lurt å velge ekstra lang nedbetalingstid når man søker om lånet, slik at man får mindre avdrag i en periode. For å se banker med ekstra lang nedbetalingstid kan du besøke nettsiden Billigeforbrukslån.no som har en tabell på forsiden hvor det står nedbetalingstid. Deretter betaler du ut hele lånet når du får litt ekstra penger inn på konto, og har på denne måten kommet veldig gunstig ut av situasjonen. Du bestemmer selv hvor lang nedbetalingstid du ønsker på lånet når du søker om det, men det må nødvendigvis samsvare med størrelsen på lånet.

https://www.lanekassen.no/nb-NO/Tilbakebetaling/slik-betaler-du-ned-pa-lanet-ditt/Eksempler_pa_nedbetaling/

Comments are closed.